Voorstellen Grafmonumenten zijn de oudste uitingen uit het menselijk bestaan, een grenssteen tussen leven en dood. Egyptenaren bouwden voor hun dierbaren piramiden, in Nederland vinden we in Drenthe de hunebedden. Door de jaren heen is er veel veranderd, mede door de komst van de kerkhoven. Waar, in vroegere jaren de steenhouwer maanden aan een monument werkte, heeft de machine ook hier het werk overgenomen van de mens. Belgisch hardsteen heeft plaats gemaakt voor graniet, 99% van alle in  Nederland geplaatste grafmonumenten komt uit landen als India, Brazilië, China en Zweden.  In Nederland vindt alleen de bewerking – letters zetten e.d. – nog plaats. Graniet is een steensoort die het beste past bij ons klimaat en makkelijk te onderhouden is. De grafmonumenten van tegenwoordig zijn kleiner van omvang.
Wat is gebleven is, dat mensen een plek om te herdenken zoeken.

Bij het kopen van een grafmonument spelen emoties vaak een grote rol en dat is begrijpelijk. Consumentenorganisaties waarschuwen mensen al jaren zich bij de aankoop van een grafmonument niet te laten leiden door emoties, maar rustig een vergelijk te maken tussen de verschillende leveranciers. Kwaliteitsverschil in grafmonumenten is er nauwelijks, alleen de prijs verschillen zijn soms –zeer – groot.
Wij leveren nieuwe grafmonumenten uitsluitend aan particulieren, wij betalen geen provisie aan uitvaartondernemers en tussenpersonen. Wij hebben geen grote showroom en geen
vertegenwoordigers. U vindt dit voordeel terug in de prijzen van onze grafmonumenten.

Wij betrekken onze grafmonumenten van gerenommeerde natuursteenbedrijven uit binnen en buitenland, eersteklas natuursteen bewerkt door vakbekwame steenhouwers. Naast de traditionele grafmonumenten kunt u bij ons ook terecht voor ruwe grafmonumenten en  monumenten voor urnengraven of columbaria.  De grafmonumenten worden door ons bedrijf in elkaar gezet en geplaatst op elke gewenste begraafplaats.

Renovatie
Accessoires
Modellen
Steensoorten
Prijzen